Consoveyo, partner van Costo, richt hoogbouwmagazijn van Coldservice in

Nieuw hoogbouwmagazijn voor Coldservice 

Dienstverlener Coldservice kiest Consoveyo als partner voor het inrichten van een nieuw hoogbouwmagazijn in Veghel. Het magazijn wordt een aanvulling op de bestaande gebouwen. Het ASRS (automated storage & retrieval system) komt van Consoveyo en de hoogbouwstellingen zijn van Dexion. Costo verzorgt de projectcoördinatie.

Coldservice is een jong bedrijf; het werd pas in 2013 opgericht. Het biedt een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, tempereren, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten. Daarnaast verzorgt Coldservice ook (inter)nationale transporten. Het bedrijf kent vanaf de start al een onstuimige groei en heeft meerdere uitbreidingen achter de rug. Het hoogbouwmagazijn moet de groei voorlopig kunnen opvangen, maar het bedrijf is tegelijkertijd bezig met overnames om de continuïteit te waarborgen.

Een onstuimig begin

Maickel Versantvoort, Managing Director bij Coldservice, vertelt: ”Na jarenlang elders ervaring te hebben opgebouwd, ben ik in 2013 met enkele partners Coldservice gestart. Wij richten ons puur op de gekoelde producten. Doordat flexibiliteit hoog bij ons in het vaandel staat, waren de eerste 16.000 palletplaatsen binnen 4 weken helemaal vol. Momenteel hebben wij 38.000 palletplaatsen tot de beschikking, maar dat is ook niet voldoende. Het nieuwe hoogbouwmagazijn moet nog eens 12.000 palletplaatsen opleveren.” Het magazijn in de huidige vorm kent 2 aparte expedities met elk 6 docks. De ene wordt gebruikt voor gekoelde artikelen en de ander voor de diepvriesproducten. De diepvrieszijde ontvangt vooral goederen met een relatief laag palletgewicht en worden via transportbanen van en naar de vriesopslag getransporteerd. Momenteel wordt in Veghel vooral zuivel, aardappelen en kleurstoffen opgeslagen. Pallets worden compleet in- en uitgeslagen; piece picking vanaf pallets komt niet voor. Het nieuwe gedeelte zal volledig diepvries worden en compleet geautomatiseerd zijn.

Zeer compacte opslag

De (vrijstaande) palletstellingen in het nieuwe magazijn zullen bediend worden met twee railgeleide magazijnkranen van bijna 22 meter hoog. De pallets kunnen in deze uitvoering tot maximaal 8 diep worden opgeslagen, waardoor het magazijn een zeer hoge opslagdichtheid kan realiseren. De pallets worden met een shuttle vanaf de kraan horizontaal de stellingen ingereden. De magazijnkranen werken elk in een eigen gang van bijna 100 meter lang. “Ons huidige magazijn kent al een hoge opslagdichtheid vanwege het gebruik van verrijdbare palletstellingen,” zo vervolgt Maickel. “In onze zoektocht naar het juiste systeem voor dit nieuwe gedeelte kwamen wij uit op een volledig geautomatiseerd systeem. Gezien de hoge mate van flexibiliteit in onze bedrijfsvoering was dit resultaat niet geheel verwacht, maar de cijfers liegen er niet om. Wij zullen voortaan 120 pallets per uur kunnen verwerken en dat is twee keer zoveel als nu. Ook richting de vervoerders is deze snelheid en capaciteit een groot voordeel. Niets voor niets zal het hoogbouwmagazijn vooral de snellopers opslaan.”

Nieuw ten opzichte van de huidige werkwijze zijn de gekoelde boxen voor het tijdelijk plaatsen van de pallets bij in- en uitslag. Het laden en lossen van gekoelde producten vereist normaliter al een zeer strakke planning en een zeer korte docktijden en toch kwam het wel eens voor dat vrachtwagens later dan verwacht aanreden. De klaargezette pallets moesten dan, ondanks de gekoelde ruimte, weer terug naar de palletstellingen. De boxen bevatten gangpaden waarin de pallets kunnen worden geplaatst bij een temperatuur van -20˚ Celsius. Aan weerszijden bevinden zich deuren om de temperatuur optimaal te houden en de ideale bufferzoen te creëren .

“Zowel Consoveyo, Costo als Dexion bleken gewoon zeer vertrouwd met de processen in een koelhuis,” aldus Maickel. “Wij hebben diverse referenties bezocht en waren het snel eens dat dit project bij Costo in goede handen terechtkwam.” Coldservice zal tevens overstappen op een nieuw WMS dat gekoppeld gaat worden aan het WCS, welke het volledige magazijnsysteem gaat aansturen.

Momenteel is de bouw in volle gang. Als het in gebruik wordt genomen zal het hoogbouwmagazijn 24uur per dag operationeel zijn.

Laatste nieuws

Costo verhoogt performance magazijn Kobout met WMS

Read more

Costo verhoogt performance magazijn Kobout met WMS

11-2017 Om aan de steeds toenemende eisen van de moderne logistiek te kunnen voldoen, heeft Kobout, leverancier van bevestigingsmaterialen, besloten om over…

Nieuwe DC JYSK wordt geautomatiseerd door Consoveyo

Read more

Nieuwe DC JYSK wordt geautomatiseerd door Consoveyo

10-2017 Consoveyo, system integrator en partner van Costo, automatiseert het nieuwe DC van JYSK in Bulgarije. Dit Portugese bedrijf wordt in Nederland…

Consoveyo, partner van Costo, richt hoogbouwmagazijn van Coldservice in

Read more

Consoveyo, partner van Costo, richt hoogbouwmagazijn van Coldservice in

09-2017 Coldservice kiest voor Costo en haar partners Consoveyo en Dexion voor inrichting hoogbouwmagazijn. Costo verzorgt de projectcoördinatie.

Smyths Toys kan online groei weer aan

Read more

Smyths Toys kan online groei weer aan

06-2017 Costo heeft bij het Britse Smyths Toys een systeem neergezet waarmee enorme productiviteitswinst is behaald in de E-commerce operatie van de…

Materials handling partner Efacec verandert naam

Read more

Materials handling partner Efacec verandert naam

05-2017 Efacec Handling Systems, in Nederland exclusief vertegenwoordigd door Costo, verandert van naam en zal voortaan als Consoveyo bekend staan.

Modern e-commere DC voor Alternate

Read more

Modern e-commere DC voor Alternate

04-2017 Costo richt, samen met partners Xtend en Dexion, het nieuwe distributiecentrum in van e-tailer Alternate in Tholen.

Mechanisering bij wijnspecialist Bouw Logistic Services

Read more

Mechanisering bij wijnspecialist Bouw Logistic Services

03-2017 Costo zorgt voor mechanisering van magazijn Bouw Logistic Services. De specialist in wijnlogistiek kiest hiervoor na overname van Baarsma Logistiek.

FNG Groep kiest Costo voor upgrade DC

Read more

FNG Groep kiest Costo voor upgrade DC

02-2017 Modegroep FNG schakelt hulp in van Costo bij de integratie van merken in het DC te Zoetermeer.

Op naar een efficiënt en succesvol 2017 !

Read more

Op naar een efficiënt en succesvol 2017 !

01-2017 Op naar een efficiënt en succesvol 2017 !

CONNECT bevestigt interesse in orderverzamelen

Read more

CONNECT bevestigt interesse in orderverzamelen

12-2016 Innovatieve oplossingen over orderverzamelen gepresenteerd op CONNECT

Kom eens op de koffie

We helpen u graag vrijblijvend met uw uitdaging!

Maak een afspraak

Enkele van onze klanten

Deze bedrijven hebben reeds kennis gemaakt met Costo en haar oplossingen.