Costo helpt Zederik bij intern transport tussen verdiepingsvloer en koelmagazijn

Intern transportkennis slim toegepast

Koelcentrum Zederik zal een nieuw magazijn bouwen voor het zogenaamde importfruit en de activiteiten van dochterbedrijf Zederik Verpakking BV. Het nieuwe pand zal bestaan uit drie delen: een koelmagazijn voor de opslag van fruit, een sorteer- en verpakruimte op een verdiepingsvloer en een opzethal voor de kartonnen dozen. Costo zal het transport van de pallets tussen verdiepingsvloer en koelmagazijn faciliteren middels de levering van een aantal palletliften.

Twee triggers

Koelcentrum Zederik beschikt reeds over twee koelhuizen: één in Tienhoven en éen in Groot-Ammers. Het bedrijf staat bekend staat als een specialist op het gebied van de opslag van Nederlandse fruit in voorraadkisten, maar inmiddels wordt de opslag en verpakking van geïmporteerd fruit een steeds groter onderdeel van het werk. Beide activiteiten zijn inmiddels dermate gegroeid dat het tijd werd voor een pand specifiek voor het importfruit.

Daarnaast is het bedrijf enige jaren geleden begonnen met het opzetten van eigen kartonnen (fruit)dozen. Inmiddels staat het koelhuis in Tienhoven vol met opzetmachines, plano’s en opgezette dozen. Behalve voor eigen gebruik worden nu jaarlijks enkele miljoenen dozen geproduceerd voor tal van klanten. Door deze groei werd besloten om Zederik Verpakking BV ook in het nieuwe magazijn onder te brengen.

Langs de A15

Het nieuwe magazijn komt op bedrijventerrein Oost II in Gorinchem en zal tussen de 10 en 15 medewerkers tellen, exclusief een flexibele schil. Het pand wordt maar liefst 17 meter hoog, met een vloeroppervlak van ca. 13.000 m2.

Het nieuwe pand zal onderverdeeld worden in drie delen: een koelmagazijn voor de opslag van fruit, een sorteer- en verpakruimte en een opzethal voor de kartonnen dozen. In het koelmagazijn komen 9 grote koelcellen met geautomatiseerde verrijdbare stellingen en enkele cellen zonder stellingen voor verzendklaar product. In totaal zal het gaan om ongeveer 10.000 pallets. Alle palletstromen worden geregistreerd door scanners.

Naast het koelmagazijn komt de opzethal voor kartonnen dozen. Deze hal zal gebruikt worden voor de opslag van plano’s en opgezette dozen. Daarnaast zullen hier ook de opzetmachines geplaatst worden.

Boven de opzethal komt een verdiepingsvloer waar een grote sorteer- en verpakruimte wordt ingericht. In deze ruimte gaat Zederik onder meer dozen, kratten, foodtainers en punnets verwerken. Op de verdiepingsvloer worden ook enkele rijpcellen voor het rijpen van fruit ingericht. De te verpakken producten zullen vanuit het koelmagazijn naar de verpakkingsverdieping moeten worden verplaatst, terwijl de verpakte producten de omgekeerde route moeten afleggen. Om deze productstromen goed te kunnen regelen zal Costo twee palletliften plaatsen.

Vanwege de onbekendheid met het werken op meerdere niveaus werden meerdere partijen uitgenodigd voor een serie gesprekken. Na enkele referentiebezoeken en een uitgebreide bestudering van de mogelijkheden werd gekozen voor de oplossing van Costo. Mark de Hoop van Koelcentrum Zederik vertelt: ”Tijdens het oriëntatieproces raakten we er steeds meer van overtuigd dat de oplossing die Costo heeft aangeboden goed zou functioneren in onze processen. Simpel gezegd was het gewoon een mooie oplossing waar we vertrouwen in hadden.”

Oud versus nieuw

Mark de Hoop vervolgt: “In principe zal het werk op de nieuwe locatie grotendeels hetzelfde blijven, al is er bij het geïmporteerde fruit wel sprake van meer en snellere voorraadbewegingen en meer fragmentatie in partijen.”

De belangrijkste veranderingen in de bedrijfsprocessen:

  • Alle voorraadbewegingen worden volledig met palletscanners verwerkt.
  • Vrijwel alle pallets zijn door de verrijdbare stellingen individueel benaderbaar
  • In de cellen met verrijdbare stellingen gaat Zederik met reachtrucks werken. Momenteel werkt Zederik alleen met meerijdpallettrucks en heftrucks.
  • Het bevoorraden van de verdiepingsvloer en het transport terug naar het koelmagazijn met behulp van de liften van Costo is een nieuw proces.
  • Naast het verpakken in dozen en kratten gaat het bedrijf ook machinaal consumentenverpakkingen (schaaltjes, punnets, etc.) vullen.
  • De sorteerlijnen zullen grotendeels geautomatiseerd worden.

Het nieuwe pand zal in een aantal fasen worden gebouwd, waarbij het koelmagazijn als eerste operationeel dient te worden. Het volledige pand zal halverwege 2019 operationeel zijn.

Costo realiseert zowel turn-key projecten als deeloplossingen voor een intralogistiek vraagstuk. In het geval van Koelcentrum Zederik werd de ervaring met  het overbruggen van niveaus in een magazijnproces optimaal ingezet.

 

Vragen? Neem contact met ons op.

+(31) 183-745045

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Laatste nieuws

Live robot opstelling bij Costo op LOGISTICA

Read more

Live robot opstelling bij Costo op LOGISTICA

10-2019 Costo zal op haar stand (Hal 2, D030) een ‘goods-to-man’ Eirasystem voor e-fulfilment tonen: een werkende demo van Eirabots (autonome voertuigen),…

Nieuw bij Xtend: Customer Experience Center en VAL module

Read more

Nieuw bij Xtend: Customer Experience Center en VAL module

05-2019 Xtend, ontwikkelaar van software voor de aansturing van de interne logistiek, gaat weer verhuizen naar een ruimer pand vanwege de vele nieuwe…

Costo presenteert WMS case op Nationale Voorraaddag 2019

Read more

Costo presenteert WMS case op Nationale Voorraaddag 2019

04-2019 Op 6 juni 2019 organiseert het IMCC weer de Nationale Voorraaddag, hét evenement voor supply chain professionals bij voorraadhoudende bedrijven.

Costo klant De Rolf groep kiest voor WMS van Xtend

Read more

Costo klant De Rolf groep kiest voor WMS van Xtend

04-2019 Toen de huidige WMS leverancier van de Rolf groep aangaf haar product niet meer verder te ontwikkelen, ging het bedrijf op zoek naar een nieuwe…

Intern transportoplossing boven werkvloer voor CB

Read more

Intern transportoplossing boven werkvloer voor CB

03-2019 Costo realiseerde een intern transportlijn op een hoogte van 5 meter bij Printforce, een partnership van het CB (voorheen Centraal Boekhuis).

Costo helpt Zederik bij intern transport tussen verdiepingsvloer en koelmagazijn

Read more

Costo helpt Zederik bij intern transport tussen verdiepingsvloer en koelmagazijn

02-2019 Koelcentrum Zederik zal een nieuw magazijn bouwen voor het zogenaamde importfruit en de activiteiten van dochterbedrijf Zederik Verpakking BV. Het…

Costo automatiseert onderdeel verpakkingsproces bij logistiek dienstverlener

Read more

Costo automatiseert onderdeel verpakkingsproces bij logistiek dienstverlener

02-2019 Eind vorig jaar heeft Costo een semi-automatisch systeem opgeleverd bij een logistiek dienstverlener in Oud Gastel.

Transport en opslagoplossing voor chemisch bedrijf in Azië

Read more

Transport en opslagoplossing voor chemisch bedrijf in Azië

01-2019 Costo partner Consoveyo zal bij een toonaangevende producent van chemische speciaal producten in Zuidoost-Azië een intralogistieke oplossing bouwen in…

Costo gaat samenwerken met Eiratech Robotics

Read more

Costo gaat samenwerken met Eiratech Robotics

11-2018 De Nederlandse logistieke system integrator Costo heeft vandaag op een speciaal seminar in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het…

Uniek automatisch magazijn voor dienstverlener in Spanje

Read more

Uniek automatisch magazijn voor dienstverlener in Spanje

11-2018 Luis Simões, de grootste Iberische logistieke dienstverlener, koos Consoveyo voor de bouw van hun nieuwe en volledig geautomatiseerde…

Laten we kennismaken!

We helpen u graag vrijblijvend met uw uitdaging!

Maak een afspraak

Enkele van onze klanten

Deze bedrijven hebben reeds kennis gemaakt met Costo en haar oplossingen.